Bomenridders Albrandswaard

Meer groen in Albrandswaard bij pensionering Algemeen

Jacqueline Risseeuw, al jarenlang vrijwilligster bij de Bomenridders Albrandswaard en verantwoordelijk voor o.a. de administratie van bomenkap en financiële huishouding, is met haar werkzaamheden bij de Veiligheids Regio Rotterdam Rijnmond gestopt om te gaan genieten van een welverdiend pensioen.

Ter gelegenheid daarvan mocht ze een, als afscheidscadeau geschonken, tweetal bomen planten op de locatie van de Brandweerkazerne in Albrandswaard. Op de foto’s zien we haar, met mondmasker en vergezeld van een aantal collega’s, de voorzitter en vice-voorzitter van de OR Brandweer, de bomen daadwerkelijk planten in het afgelopen voorjaar. De bomen zijn, mede door de goede zorgen van het brandweerkorps,  goed aangeslagen en geven weer een extra groen uitstraling aan de kazerne langs de Schroeder v.d. Kolklaan.

De Bomenridders Albrandswaard streven overigens naar meer van dit soort “gebaren” waarbij mensen ervoor kunnen kiezen bij een jubileum, afscheid, huwelijk geboorte of ter herinnering aan een overledene een boom te planten op een aparte locatie.

Hiervoor zijn ze in gesprek met Gemeente en Provincie om een herinneringsbos of gedenkbos aan te laten leggen bij de Poort Buijtenland van Rhoon, ter hoogte van kunstwerk “de Rode Boog” langs de Rhoonse Baan.  Plannen hiervoor zijn al eerder ingediend en in maart besproken tijdens een Beraad Advies & Ruimte van de Gemeenteraad waar door de aanwezige deelnemers aan het beraad enthousiast op gereageerd werd.

Zie ook dit bericht https://www.deschakelalbrandswaard.nl/nieuws/algemeen/55765/mooie-plannen-voor-het-buijtenland-van-rhoon

Nieuws