Bomenridders Albrandswaard

Bomenridders krijgen royale gift Algemeen

Rotaryclub Rotterdam-Botlek liet maar liefst veertien wensen in vervulling gaan met de wensboomactie van de club. Op woensdagavond 12 juni ontving de club 38 vertegenwoordigers van de gehonoreerde doelen in het Kasteel van Rhoon met feestelijk gebak. Er werden cheques uitgedeeld met een waarde van 250 tot 1000 euro.

Actie Wensboom Rotary
Alle mensen die een wens hadden ingediend vertelden iets over hun wensen. Die waren zeer divers. Van een goede fiets voor een statushouder, een Blijdorpabonnement voor een gezin in de bijstand en het opknappen van een tuintje voor een moeder, tot nieuwe shirtjes voor Kinderkoor de Regenboog en een bijdrage voor het duofietsproject van Esperanza. Het was mooi en inspirerend, om te zien en horen hoeveel mensen zich op veel verschillende manieren inzetten voor anderen.

Bomenwens Bomenridders
Ook de Bomenridders Albrandswaard behoorden tot de gelukkigen en de bestuursleden Jacqueline Risseeuw en Willem van Eck mochten een cheque van €500,00 inontvangst nemen als eerste bijdrage voor een Gedenkbos dat de Bomenridders graag willen opzetten. Dit is een bos met diverse bomen en soorten dat zou moeten worden aangelegd binnen de gemeentegrenzen. De Bomenridders hebben een locatie op het oog, bij het Binnenland van Rhoon, waar inwoners een boom kunnen planten ter nagedachtenis aan iemand of ter viering van een jubileum, geboorte, opening of andere bijzondere gelegenheid. Een gedenkplaatje geeft dan aan voor welke gelegenheid er een boom is aangeschaft en geschonken voor het bos.

De eerste aanzet voor dit initiatief is dus door de Rotary Rotterdam Botlek met deze cheque gegeven en daar zijn we deze serviceclub zeer erkentelijk voor.

Nieuws