Bomenridders Albrandswaard

Bomen Gaarde - hoek Tijsesdijk

De gemeente nodigt ons eind 2009 uit voor een gesprek over enkele bomen langs de Gaarde. Het blijkt dat de gehele beplantingsstrook langs de Gaarde ter hoogte van het hertenpark moet verdwijnen.

Het zou nodig zijn een 3e waterverbinding te maken tussen de singel in het park en de watergangen van plan Essendael. Hiertoe zou op deze lokatie een sloot moeten komen. Mede door ons aandringen worden uiteindelijk 3 forse en fraaie Haagbeuken met een omvangrijke en kostbare verplantmachine in plan Essendael geplant. Al het overige groen, waaronder ook andere fraaie bomen worden in z’n geheel verwijderd.

De in Essendael geplante bomen waaien om en op onze melding hiervan wordt pas gereageerd als we nogmaals een melding doen. Gemeente geeft dan aan dat de bomen op een verkeerde (!) plaats zijn geplant (te natte grond) en dat ze daarom geen echte kans hebben dit te overleven Dit laatste lijkt mee te vallen.

Op de lokatie waar zo nodig een sloot moest komen zijn verder tot nog toe nog steeds geen verdere werkzaamheden uitgevoerd en de strook heeft er meestal erg verwaarloosd bij gelegen.

Eerdere projecten

Positief eindresultaat Laten rusten om toekomstperspectief Negatief of geen resultaat