Bomenridders Albrandswaard

Bestuur

Uiteraard heeft de Stichting Bomenridders Albrandswaard (SBA) ook een bestuur. De Stichting is opgericht op 12 juni 2009 (klik hier voor de acte). De huidige bestuursleden stellen zich hier in het kort aan u voor:

vacature

Voorzitter
We zijn op zoek naar een dynamische voortrekker (m/v) met een groen hart en affiniteit met bomen. Moet kunnen organiseren en delegeren maar daarnaast ook flexibel zijn en gesprekspartner kunnen zijn op diverse niveaus. Durf jij het zwaard ter hand te nemen? Bel een van de andere bestuursleden of mailto:info@bomenriddersalbrandswaard.nl

Willem van Eck

Secretaris
Mijn naam is Willem van Eck. Ik ben in het dagelijks leven als jurist en mediator actief. Ik ben dus geen deskundige met betrekking tot bomen en groen, maar ik heb er wel wat mee.
Ik denk dat we als mens allen een bepaalde relatie tot de natuur hebben. Een mooie grote boom daar kun je van genieten en een groene omgeving heeft invloed op het welzijn. Dat is ook emotie, iets wat ik bij mijzelf ook merk als een mooie boom wordt omgekapt.
Meehelpen om te behouden en uit te breiden hetgeen wij in Albrandswaard aan bomen en groen hebben is dan ook mijn drijfveer om actief te zijn als bomenridder.

Jeannet de Bruyn

Algemeen bestuurslid
Ik ben Jeannet de Bruyn en al sinds 1972 woonachtig in Rhoon. In het dagelijks leven werk ik als transportmanager en in mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger in diergaarde Blijdorp.
Ik ben bij de Stichting Bomenridders Albrandswaard omdat ik me in wil zetten voor een zo groen mogelijk dorp

Wim Gé Warnaar

Webmaster
Opgegroeid (1954) in het buitengebied van Hoogvliet en later Rhoon met liefde voor het platteland, dijken, bomen en de cultuurhistorie ervan. Landbouwkundige opleiding, later richting commercie, marketing en communicatie. Vrijwilliger bij diverse verenigingen en actief in verzet tegen ontpoldering van de laatste agrarische polders van Albrandswaard. Rond eigen huis door de jaren heen tientallen bomen geplant en oude bomen (leiperen, hoogstam fruit) laten restaureren. Buitengebiedsgenieter en hobbyist met duurzame insteek (zonneboiler, zonnepanelen, isolatie) en bomenfan, maar indien nodig ook bereid zwaar te snoeien of de kettingzaag er in te zetten.
Tel. +31 (0) 6 21 55 84 11 of mailto:wwarnaar@kabelfoon,nl

Jacqueline Risseeuw

bestuurslid - penningmeester


Bezorgd ben ik over het in rap tempo verdwijnen van bomen en ander groen in onze gemeente. Sinds ik hier ben komen wonen in 1982, is er veel veranderd. Nu moeten we ons best doen het bestaande te behouden en als dat echt niet kan, voor nieuwe aanplant te zorgen. Handen af van onze indrukwekkende lanenstructuren!  Ook is aandacht voor biodiversiteit van belang. Houd b.v. bij aanplant ook rekening met vogels. 

Ik kan er niet tegen als mooie bomen gedachteloos gekapt worden – met een beetje extra inzet is dat vaak niet nodig. Laten we met z’n allen een beetje moeite doen!